Denne eddike har en masse gode helsebringende stoffer og hjælper positivt på mange forskellige helbredstilstande. F.eks.  øger indtagelse af æblecidereddike din energi, bekæmper sukkersyge, forbedrer din hjerte sundhed og støtter din fedtforbrænding og vægttab.

Æblecidereddike er lavet ved gæring også kaldet fermentering af æblecider, som indeholder meget sukker. Gæringen gør, at sukkeret bliver omdannet og gør det til en helsedrik, der indeholder enzymer og probiotiske egenskaber, der er gavnlige for kroppen. Det er naturligvis bedst at anvende en økologisk æblecidereddike, således du undgår pesticidrester, etc.

Nogle af de helsebringende fordele ved at indtage æblecidereddike er:

  • Har en kolesterolsænkende effekt. Ved at indtage 1 spiseskefuld æblecidereddike i et glas vand om morgenen før morgenmaden sænkes dit kolesterol naturligt, idet det bevirker en øgning i produktion af galde og støtter din lever i produktionen af og nedbrydningen af kolesterol.
  • Bidrager til at afhjælpe halsbrand (refluks), når man indtager 1-2 spsk. æblecidereddike i et glas vand før et måltid.
  • Medvirker til at øge din forbrænding og virker derfor understøttende for vægttab. En sund og varieret kost med den rette fordeling af proteiner, sunde kulhydrater og sundt fedt er en selvfølge for dette.
  • Har effekt på sænkning af blodtrykket.
  • Har en syreneutraliserende effekt på kroppen. I dag indtager vi ofte en alt for syreholdig kost, som er helbredsskadelig.

En anden syreneutraliserende og dermed basedannende fødevare, som er særdeles gavnlig for dit helbred er citroner. Læs også drik varmt vand med citron på fastende hjerte om morgenen.

Brug gerne æblecidereddike i selve madlavningen. Jeg anvender selv Urtekrams Franske æblecidereddike i madlavningen til olieeddike marinader, dressinger, madtærter, supper, etc.