Hovedpine

Akupunktur mod hovedpine

Hovedpine kan optræde af mange forskellige årsager, og den kan sidde forskellige steder i hovedet. Smerterne fra hovedpine kan stamme fra f.eks. panden, tindingerne, nakken eller bag øjnene. Hovedpine kan ramme alle aldre, kvinder, mænd, børn og unge.

Der er mange mennesker, der dagligt har hovedpine, og derfor tyer mange til hovedpinepiller for at lette smerterne. Rigtig mange mennesker med hovedpine kan få hjælp ved behandling med akupunktur. Der findes forskellige former for hovedpine. Forskellige eksperter oplister forskellige typer af hovedpine og migræne for den sags skyld. Det kunne være f.eks. spændingshovedpine, som er mere eller mindre kronisk, klyngehovedpine også kaldet Horton’s hovedpine.

Spændinger i kæbemusklerne kan ofte være årsag eller en del af årsagen til spændingshovedpine. De færreste mennesker er klar over, at de overhovedet har kæbespændinger.

Mange mennesker beskriver, at deres hovedpine udstråler fra nakken eller baghovedet, og i disse tilfælde er spændte muskler i baghovedet/de øverste nakkehvirvler som regel involveret.

Andre beskriver, at deres hovedpine sidder mere i tindingerne og andre igen f.eks. bag øjnene. Der er flere muskler i nakke og halsområdet, som direkte kan udløse forskellige typer af hovedpine, og som bevirker, at der opstår blokeringer og komprimering af blodkar.

Egen indsats

Hvis du gerne vil gøre noget på egen hånd for at mildne eller fjerne din hoved, kan du f.eks. forsøge dig med følgende:

  • Nogle mennesker vil kunne afhjælpe deres hovedpine ved at få mere magnesium enten via tilskud eller i kost, som indeholder meget magnesium. Læs mere om magnesiummangel, og hvad du kan gøre her
  • Drik rigeligt med vand i løbet af dagen.
  • Lav strækøvelser.
  • Sørg for at få nok søvn.
  • Reducer indtag af f.eks. sukker herunder sodavand/cola og kaffe.
  • Det er kendt viden, at for mange hovedpinepiller kan give kronisk hovedpine. Det er derfor en god idé at have dette for øje.

Søg læge

Der kan være symptomer, man skal være opmærksom på i forbindelse med hovedpine, og som kan være farlige, og derfor skal man søge læge. Det kunne f.eks. være, hvis man vågner op fra søvn med hovedpine, man har hovedpine samtidig med en fornemmelse af  følelsesløshed, ændringer i synet, eller man registrerer, at det er anderledes end tidligere hovedpiner.

Har du ofte hovedpine og ønsker at gøre noget ved dette, så kontakt Vital Helse, så vi kan afklare om du kan komme af med din hovedpine.

Læs mere om akupunktur

Se hvad klienterne siger

Kontakt Vital Helse i Vadum